Assist Call Center 

Serveis d'emissió i recepció de trucades

WorkingTel 

Centreta virtual intel·ligent 

Soluciones integrades 

Optimitza la gestió telefònica de la teva empresa

QUÉ FEM PER TU...

Els nostres serveis

Serveis de call center i automatització de processos telefònics

Oferim...

Solucions

  1. Pack de serveis de centraleta virtual + call center 
    Oferim solucions integrades: centraleta + call center o individualitzades, en funció de les necessitats de cada client. Consulti els nostres packs de serveis combinats per a PYMES
  2. Equip humà
    Posem a la disposició dels nostres clients el nostre equip de professionals per a treballar en els seus projectes. El nostre personal, treballarà braç a braç amb la seva empresa en qualsevol moment . Som el reforç ideal.
  3. Consultoria i optimització de recursos

    El nostre equip d'enginyers i tècnics té experiència en campanyes telefòniques de tota mena. Podem assessorar-lo sobre com optimitzar els recursos de la seva empresa, disminuint costos i augmentant l'efectivitat en cada trucada que rep i/o realitza.

Resumint...

Assist Call Center & WorkingTel

Som una empresa especialitzada en la implantació de solucions de telefonia professional a diversos nivells.

 

D'una banda, hem desenvolupat una plataforma de software per a Call Center (iNextCall), així com la nostra centraleta virtual (WorkingTel), amb característiques i funcionalitats de darrera generació.

 

D'altra banda, disposem d'un equip humà de tele-operadors amb àmplia experiència a múltiples sectors i campanyes. Sota el nom de Assist Call Center, cobrim tot tipus de serveis de call center: secretaria virtual, assistència o helpdesk, verificació de contractes, enquestes, concertació i/o confirmació de cites, reserves, o suport en compres online, etc.

 

Oferim plans de preus flexibles i pressupostos personalitzats, sempre basats en un consum just dels serveis, sense contractes de permanència i garantint sempre la plena satisfacció dels nostres clients..

Sectors

Des que va ser constituïda en 2012, la nostra empresa ha anat acumulant experiència en diversos sectors...

Sector tecnològic

Atenció al consumidor

Sector industrial

Turisme

Sector mèdic

Administració pública

Telecomunicacions

Startup

Clients

Testimonis

Treballem amb Assist Call Center com a empresa col·laboradora. És un equip professional, atent i el que és molt important flexible i amb capacitat de decisió si la situació ho requereix.  Certament és un complement molt efectiu per a, entre tots, prestar un bon servei d'atenció als nostres clients.


Mireia Alerm

Responsable Producte, Central de Reserves i Vendes
FGC – Turisme i Muntanya

 

Client d' Assist Call Center

Fa anys que utilitzem la plataforma iNextcall per a la realització de campanyes comercials o de telemarketing i estem molt satisfets, no sols amb el producte en si mateix, sinó amb el suport i l'atenció que ens dediquen quan tenim algun dubte.


Anna Pruna
Partner Director

Grup Eurofitness

 

Client de WorkingTel

BLOG

Noticies & Divulgació

​​​​​​​

Empreses de nova creació

 

Una de les solucions òptimes per a les startup i empreses de nova creació és disposar d'un servei econòmic que cobreixi la telefonia i la recepció de trucades.

Resolució d'incidències 


Un dels factors més importants en el suport telefònic és la capacitat de resoldre peticions en el menor nombre de crides. First Call Resolution (FCR), o resolucions en la primera crida és un element vital per a valorar el servei d'atenció al client.

Guia del Teletreball


Guia pràctica per crear llocs de teletreball amb l'explicació de les principals eines, exemples pràctics i descripció dels apartats que estan relacionats amb el teletreball i com implementar-ho.


Contacti amb nosaltres

Sense cap tipus de compromís...